plane icon Welcome to Microsoft Flight Simulator’s SDK Q&A Platform!

You have questions regarding the SDK? DevMode Tools? SimConnect? You would like to submit an idea for future improvements, seek help or exchange knowledge? You’re in the right place.

Please take a moment to read the platform’s guidelines before you get started!

question

ljk811 avatar image
ljk811 asked MKMatt answered

Why the aircraft model will first read the default ILS frequency instead of the ILS frequency I set?

In China, if I do not use Navigraph data but use the default navigation data, the ILS of many airports will be offset. Therefore, I built a new airport myself and created a new ILS in the correct location. However, the airplane model reads the default ILS instead of the correct ILS I set. Unless I set the wrong frequency ILS and input the wrong ILS on the airplane model, the model will intercept the ILS I set.

bug
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

WombiiActual avatar image
WombiiActual answered

Have you tried enabling deleteAllILSs in airport properties for your addon? That should disable the default ILS.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

anarkia2004tj avatar image
anarkia2004tj answered

I actually have issues with this as well and have reported it through zen desk. even using the Delete all ILS command, the default ILS is the one the airplane follows

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

SimoG avatar image
SimoG answered WombiiActual commented

I also confirm. I have the same problem with my airport. Despite having set DeleteAllIls to true, the Default one remains present and is the only one working (which also has an incorrect course, since in reality it should have an offset of 2 degrees). I also discovered by chance that by setting a wrong ID to the ILS also mine appears on the map.
I am putting you the link to the post I opened on the official forum with the description of the test I did.
https://forums.flightsimulator.com/t/my-custom-ils-not-work-anymore-after-su4/407477

I also made a report to ZenDesk.

1 comment
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

I replied to your forum post. I had no problems replacing the ILS at that airport.
0 Likes 0 ·
MKMatt avatar image
MKMatt answered

I confirm the problem. DeleteAllILS command doesn't work and I'm unable to exclude default ILS.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

Write an Answer

Hint: Notify or tag a user in this post by typing @username.

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.