plane icon Welcome to Microsoft Flight Simulator’s SDK Q&A Platform!

You have questions regarding the SDK? DevMode Tools? SimConnect? You would like to submit an idea for future improvements, seek help or exchange knowledge? You’re in the right place.

In the upcoming flighting, we've changed the behaviour of the content.xml file. If your addon uses this file, please read this article!

Please take a moment to read the platform’s guidelines before you get started!


question

HybridNZ avatar image
HybridNZ asked Darwikey edited

SU9 Bug? VectorPlacement Tool renders funny loading scenery into normal community folder.

When using the VectorPlacement tool, Sometimes the model will display the highest quality LOD as normal but also the lowest LOD, and sometimes it won't.
This happens after you have built the package and loaded it up in the Sim.

I have attached the a screenshot of a custom fence that is displaying the behavior.
This doesn't happen in DevMode by the way, only when you load into the sim with the built package.

This is happening on several custom models of fences. We also took a look at our models to make sure they were tidied up (transformations, LOD correctness etc) and they were

This image displays the issue.

vectorplacement-lod-display-issue.jpg

This is when the fence is placed normally as a normal scenery object next to one that is showing the problem. Both are the same model, just placed differently.

vectorplacement-lod-display-issue2.jpg

su9
10 |10000

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

Boris_ avatar image
Boris_ answered HybridNZ commented

Hello @HybridNZ ,

Thanks for reporting,
We are already investigating this issue.

Regards,
Boris

1 comment
10 |10000

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

Thanks for that @Boris_
0 Likes 0 ·
Darwikey avatar image
Darwikey answered HybridNZ commented

Hi,

Thanks for reporting the issue. The bug have been found and fixed.

Regards,
Xavier

1 comment
10 |10000

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

Awesome, thanks for sorting it so quickly.


0 Likes 0 ·
Sasa avatar image
Sasa answered Darwikey edited

Looks like the bug is still there with the latest version?

1653391061262.pngIn this case you can see at least two different LODs when moving into the location with a heightmap applied underneath. Looks like the lower LOD "clings" to the terrain as is looks like before the heightmap has been loaded and the highest LOD correctly displays on the heightmap.

Due to the use of the heightmap it becomes visible that the bug isn't gone because the lower LOD obviously doesn't disappear.

1653391252946.pngThe model used in this instance is the default "Fence_Grilling04_Little".


1653391061262.png (2.8 MiB)
1653391252946.png (2.5 MiB)
3 comments
10 |10000

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 4.8 MiB each and 23.8 MiB total.

Hi,

Several bugfixes have been made for SU10, it should fix your duplication and your elevation issue

Regards,
Xavier

1 Like 1 ·
More on the topic here:


https://devsupport.flightsimulator.com/questions/6970/problem-with-the-vector-placement-tool.html?page=2&pageSize=10&sort=oldest

While waiting for the su10 that will hopefully solve the issue, I find that with Lightrows we can already have lines of object without much hassle :)


0 Likes 0 ·
Wow, thanks!

I thought the lightrows have an accuracy and orientation problem? Has that been solved? Not that they are the right types for placing fences but just curious...


0 Likes 0 ·

Write an Answer

Hint: Notify or tag a user in this post by typing @username.

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 19.1 MiB each and 23.8 MiB total.